Aanmelden, met spijt.....

Door Mrjraider op woensdag 16 juli 2014 21:28 - Reacties (33)
Categorie: -, Views: 10.775

Morgen tussen 11.00 en 14.00 uur word mijn Sony Xperia SP opgehaald voor reparatie. Er is een defect aan de USB poort waardoor opladen niet gaat en mijn laptop crasht bij aansluiting.. (ik vermoed een kortsluiting ofzo maar dat laat ik aan de professionals over ;) )

Nu is het zo dat ik het toestel op twee manieren kon aanbieden ter reparatie:
  • Via de shop waar ik het toestel heb gekocht; in mijn geval Belcompany. Ik kon dan GEEN aanspraak maken op een leentoestel
  • Reparatie zelf aanmelden via Dynalogic/Dynafix en dan koerier laten komen met leentoestel etc.
Omdat ik geen andere toestellen thuis heb liggen ben ik voor optie twee gegaan en komt morgen een koerier langs.

Nadat ik alle kanten van me toestel wel 2 maal op foto had gezet heb ik de aanmelding geheel definitief gemaakt en dus opgebeld om de boel op gang te brengen. Nu ging dit niet zonder slag of stoot:, en mijn toestel was nog niet eens opgehaald :')
1: Ik heb wel 6x aangegeven dat het om een Sony Xperia SP C5303 ging. Die dombo's zetten heel droog Sony Xperia P Lt22i op de bon :X
2: IMEI eerst telefonisch ingetoets en later herhaald. Gewoon twee cijfers vergeten te vermelden (door mij? of omdat zij gewoon niet luisteren?? :P ) 8)7

Dit gaf mij al een lekker beeld en ik had meteen spijt van aanmelden :/

Echter is het zo dat een defect USB poort ook niet bepaald handig is en ik gewoon een goed werkend toestel wil hebben, zeker omdat ie net 8 maandjes oud is O+

Dus dan maar door naar Dynafix of Teleplan of waar die ook heen gestuurd word. Even de verhalen aan de kant en ik zie het wel :9

Ik zal jullie wel vervelen met mijn verhaaltjes en ik zal morgen updaten welke [sarcasm]fantastische[/sarcasm] leentoestel ik mag gaan gebruiken O-)


Ik zal jullie even een kleine update geven.
Koerier is geweest, een zeer vriendelijke man die wel wat schrok van mijn opmerking dat ik mijn toestel van alle kanten had gefotografeerd :)

Ik heb als leen toestel een HTC ONE X gekregen. In ieder geval geen waardeloze telefoon alleen wel zonder LTE :(
Ik ben weer bereikbaar en dat is belangrijk :D

Update:
gisteravond rond half tien kwam ik er via de track en trace pagina achter dat mijn toestel gerepareerd was. Zojuist een afspraak gemaakt en morgen word mijn eigen toestel weer thuis gebracht :D

Vooralsnog geen kosten, meestal laten ze dit weten via email ofzo dus hij is in garantie gerepareerd

Volgende: Dynawut? 07-'14 Dynawut?
Volgende: Hoe gedraag je je niet als een volwassene.. 06-'14 Hoe gedraag je je niet als een volwassene..

Reacties


Door Tweakers user EvilWhiteDragon, woensdag 16 juli 2014 21:38

Reken er maar op dat je fiks kan gaan betalen met dynafix :|

Door Tweakers user Mrjraider, woensdag 16 juli 2014 21:51

Er is 0.0 schade aan het toestel aangezien ik er super zuinig op ben. En als ik ineens een rekening krijg met de melding val en stoot schade heb ik fotos zat die dat zullen tegenspreken :)

Door Tweakers user Junia, woensdag 16 juli 2014 22:11

mrjraider schreef op woensdag 16 juli 2014 @ 21:51:
Er is 0.0 schade aan het toestel aangezien ik er super zuinig op ben. En als ik ineens een rekening krijg met de melding val en stoot schade heb ik fotos zat die dat zullen tegenspreken :)
Meestal gooien ze het op waterschade ;) Hierbij geven ze ook geen foto's of bewijs dat hier echt sprake van is. Vervolgens krijg je hem uiteindelijk thuisgestuurd, ben je het er niet mee eens, stuur je hem weer op en dan na 5 weken heb je met geluk eindelijk een gerepareerd toestel.

Het is niet mijn bedoeling om je angst in te boezemen, maar dit zijn echt de ervaringen die mijn omgeving en ik hebben met Dynafix.

Veel succes iig :D

Door Tweakers user EvilWhiteDragon, woensdag 16 juli 2014 22:48

Junia schreef op woensdag 16 juli 2014 @ 22:11:
[...]


Meestal gooien ze het op waterschade ;) Hierbij geven ze ook geen foto's of bewijs dat hier echt sprake van is. Vervolgens krijg je hem uiteindelijk thuisgestuurd, ben je het er niet mee eens, stuur je hem weer op en dan na 5 weken heb je met geluk eindelijk een gerepareerd toestel.

Het is niet mijn bedoeling om je angst in te boezemen, maar dit zijn echt de ervaringen die mijn omgeving en ik hebben met Dynafix.

Veel succes iig :D
Oh en tip: accepteer het toestel, ook als die niet gerepareerd is. Ze brengen je 60 euro in rekening als je het toestel niet accepteerd omdat het niet gerepareerd is.

Door Tweakers user kami124, woensdag 16 juli 2014 23:56

EvilWhiteDragon schreef op woensdag 16 juli 2014 @ 22:48:
[...]

Oh en tip: accepteer het toestel, ook als die niet gerepareerd is. Ze brengen je 60 euro in rekening als je het toestel niet accepteerd omdat het niet gerepareerd is.
Wat bedoel je precies met accepteren? Wat moet mrjraider accepteren en wanneer? (ik probeer even wat info op te vangen :P)

Door Tweakers user 3DDude, donderdag 17 juli 2014 00:57

Dynafix ohjeej.
Hele slechte ervaringen mee.
Lees de topics maar is door: Ze hebben een bepaalde tijd per toestel om het te repareren en de meeste komen - kapotter terug - dan dat ze opgestuurd werden: wegen prutswerk :X


Als het kan beter naar een beun gebracht die het ter plekke maakt en rustig de tijd ervoor neemt. Kost je wel geld maar dan weet je wel dat het goed gebeurt en niet wordt geklokt of het snel genoeg gaat ;)

Door Tweakers user Lieuwe15, donderdag 17 juli 2014 08:30

Laat ik dan maar even de negatieve ervaringen tegenspreken.
Ik heb wel een goede ervaring met dynafix.
Mijn htc desire trilde niet meer en gewoon opgehaald (zonder leentoestel) en 5 dagen later was die terug met werkende trilfunctie. Niks geen gedoe, gewoon zoals het hoort.

Het grappige is, je 2 manieren van garantie claimen. Waar denk je dat bel company hem heen gaat sturen :+ .

Door Tweakers user Mrjraider, donderdag 17 juli 2014 09:16

Lieuwe15 schreef op donderdag 17 juli 2014 @ 08:30:
Laat ik dan maar even de negatieve ervaringen tegenspreken.
Ik heb wel een goede ervaring met dynafix.
Mijn htc desire trilde niet meer en gewoon opgehaald (zonder leentoestel) en 5 dagen later was die terug met werkende trilfunctie. Niks geen gedoe, gewoon zoals het hoort.

Het grappige is, je 2 manieren van garantie claimen. Waar denk je dat bel company hem heen gaat sturen :+ .
Klopt dit zeiden ze al maar ik vond het zo raar dat ik via hun geen leentoestel kon krijgen :(

Door Tweakers user iChaos, donderdag 17 juli 2014 11:26

mrjraider schreef op woensdag 16 juli 2014 @ 21:51:
Er is 0.0 schade aan het toestel aangezien ik er super zuinig op ben. En als ik ineens een rekening krijg met de melding val en stoot schade heb ik fotos zat die dat zullen tegenspreken :)
Los daarvan: je krijgt als het goed is een leuk formuliertje, ingevuld door het reparatiebedrijf, waarop ook staat in welke staat je toestel verkeerde. Als daar iets staat als 'lichte beschadigingen' en je weet dat je toestel nergens een krasje of deukje heeft, sta er dan ook op dat dat ook op het formulier wordt vermeld, voor het toestel opeens terug komt met krasjes op het scherm en valschade in een hoek, waarna ze het verhullen onder 'lichte beschadigingen'. Been there, done that.

Door Tweakers user Micha_NL, donderdag 17 juli 2014 12:34

mrjraider schreef op donderdag 17 juli 2014 @ 09:16:
[...]


Klopt dit zeiden ze al maar ik vond het zo raar dat ik via hun geen leentoestel kon krijgen :(
De leentoestellen zijn in beheer van Dynafix,het klopt dat er bij de BelCompany's niks ligt. En de verhalen die je hoort over Dynafix zal ik achterwegen laten, zij hebben een groter belang bij repareren dan het toestel onherstelbaar verklaren...

Door Tweakers user sander.mol, donderdag 17 juli 2014 17:22

Ik houd mijn hart vast. Drie weken geleden m'n G2 ter reparatie aangeboden bij de BCC. Gaat volgens mij ook rechtstreeks door naar Dynafix. Ik ben ook heel stom en naÔef geweest om geen foto's te maken van het toestel en op het formulier wat ik van BCC mee kreeg staat inderdaad "lichte gebruikssporen". Ondertussen nog steeds aan het wachten en nu ik dit lees...

Ik laat ook wel even een reactie achter wanneer ik hem weer terug heb, in welke staat dan ook :/

Door Tweakers user Ample Energy, donderdag 17 juli 2014 19:19

Dynafix is 1 van de redenen dat ik geen Samsung of Sony zal kopen. Heb vanuit een retailfunctie een aantal keer met ze te maken gehad.

Wel heb je een One X als leentoestel gekregen! BelCompany verdient natuurlijk niet genoeg op een telefoon om dat soort leentoestellen op voorraad te houden, maar het feit dat je een One X van DF krijgt is wel positief. Hiervoor gaven ze altijd jarenoude Nokia dumbphones :P Dus of ze verdienen nog steeds ziekelijk veel per reparatie, of ze hebben een nieuw bedrijfsmodel dat is gericht op service. Laten we op het laatste hopen!

Door Tweakers user Mrjraider, donderdag 17 juli 2014 19:23

Ben benieuwd. Ben inderdaad erg blij met een degelijk toestel zoals de HOX :)

Door Tweakers user sander.mol, donderdag 17 juli 2014 21:48

Toevallig werd ik uurtje of 2 geleden gebeld dat mn toestel wel terug was. Met dit tweakblog nog vers in mijn geheugen snelde ik naar de BCC, en wat ik trof was een mevaller. Toestel zonder beschadigigen terug. Helaas hebben ze ook geen defect gevonden, maar wonderbaarlijk genoeg werkt hij nu wel naar behoren. Mijn ervaring met dynafix valt gelukkig mee, echter heb ik wel geleerd dat ik voortaan even wat foto's maak en letterlijk laat vastleggen in wat voor staat het toestel is wanneer ik hem inlever.

Door Tweakers user holygame, donderdag 17 juli 2014 21:58

Tijdens mijn stage veel Blackberry's moeten opsturen naar Dynafix. Ze kwamen altijd werkend terug! Met informatie wat er precies was uitgevoerd, prima service.

Door Tweakers user triflip, vrijdag 18 juli 2014 01:30

Je kan bij Dynafix gewoon pech hebben maar ook geluk, hangt helemaal af bij welke medewerker het toestel in de handen komt en wat zijn humeur van de dag is. En ik spreek uit ervaring heb er zelf bijna 3 jaar gewerkt. Er zitten een paar hele goede monteurs maar ook een hoop mensen die het werk puur doen omdat ze geen ander werk vinden.

In de tijd dat ik er werkte werd ook gewoon alles en iedereen aangenomen en was de persoon achteraf niet goed genoeg hoefde hij na 3 weken niet meer te komen (uitzendbureau lekker makkelijk). Maar in die 3 weken tijd hebben ze wel al de kans gehad om een stuk of 200 mislukte reparaties uit te voeren. Hoe het er nu is durf ik niet te zeggen, is alweer 3 jaar geleden toen ik er weg ging maar ik hoop dat ze ervan geleerd hebben. Ik moest weg omdat Nokia het contract met Dynafix niet ging verlengen, ik had een tijdelijk contract en zat op de Nokia afdeling dus kon ik oprotten.

En je moet niet vergeten dat meestal alleen de mensen met een slechte ervaring hun mening komen uiten. De mensen waarbij Dynafix gewoon gedaan heeft wat ze moeten doen zal je niet snel op een klachten forum of iets dergelijks tegen komen.

Door Tweakers user 318025, vrijdag 18 juli 2014 07:05

Ik heb ook geen slechte ervaringen met Dynafix en heb precies drie een toestel opgestuurd, en iedere toestel kwam werkend terug met het het probleem gefixed.

Overigens waren het allemaal HTC toestellen en heb ik het iedere keer via HTC geregeld.

Door Tweakers user Ray187, vrijdag 18 juli 2014 11:11

Hier helaas wel nare ervaringen met Dyna(doesnot)fix. 3 x mijn htc desire s op moeten sturen in 2 maanden waarvan elke x 2 weken kwijt.

Waarom gaa tde telefoon niet naar LG ter reparatie. Je hebt toch van de fabrikant 2 jaar garantie?

Door Tweakers user Mrjraider, vrijdag 18 juli 2014 11:15

Hij is nu binnen bij dynafix care en daar hangt de status sinds 4 uur vanochtend op.
Op 7.21 is er een tweede .pdf aangehangen over het toestel met de opgemerkte verschillen (Xperia SP ipv P en ander IMEI) hier had ik al over gebeld.

Door Tweakers user vapochill, vrijdag 18 juli 2014 11:19

ik stopte met lezen na dynafix :)

Door Tweakers user Wren, vrijdag 18 juli 2014 11:35

Ray187 schreef op vrijdag 18 juli 2014 @ 11:11:
Hier helaas wel nare ervaringen met Dyna(doesnot)fix. 3 x mijn htc desire s op moeten sturen in 2 maanden waarvan elke x 2 weken kwijt.

Waarom gaa tde telefoon niet naar LG ter reparatie. Je hebt toch van de fabrikant 2 jaar garantie?
Omdat LG geen eigen reparatiecenter heeft.

Door Tweakers user Ample Energy, vrijdag 18 juli 2014 11:37

Ray187 schreef op vrijdag 18 juli 2014 @ 11:11:
Waarom gaa tde telefoon niet naar LG ter reparatie. Je hebt toch van de fabrikant 2 jaar garantie?
Dat heb je vaak niet. In ieder geval: garantie betekend dat LG zorg moet dragen voor de reparatie. En dat doen ze, door het toestel naar een partnerbedrijf te sturen. Dan hoeft LG niet ergens in Europa een servicecenter op te zetten en alles (incl. verzending) zelf te regelen, maar doet een ander het voor ze. Het is alleen zo dat dat partnerbedrijf een bedrijf is dat uiteraard een winstoogmerk heeft en dat is voor de klant van LG vaak slecht nieuws, maar dat gebeurt nu eenmaal als de kosten op telefoons zo ontzettend hard gedrukt moeten worden.

Door Tweakers user S0epkip, vrijdag 18 juli 2014 12:11

Wees blij dat je een leentoestel krijgt...! Heb je soms een dure mobielverzekering?

Door Tweakers user Mrjraider, vrijdag 18 juli 2014 12:20

Nee zit bij mijn Vodafone RED Essential in :)

Telefoon is trouwens opgestuurd naar een externe reparatie dienst :) Gaat nog best snel :D

Door Tweakers user Mebus, vrijdag 18 juli 2014 13:06

Kreeg 2 jaar terug ook het verhaal dat er water-schade was geconstateerd en daardoor mijn telefoon buiten garantie viel (geluidsknopjes deden het niet meer van mijn iPhone).. Belcompany had mij toen alleen niet op de hoogte gebracht van eventuele kosten indien mijn telefoon buiten garantie valt, daar heb ik op ingespeeld en heb daardoor dus niet de 'retourkosten' van 60 euro hoeven te betalen :) Deze kosten moeten ze van tevoren aangeven, en dat mag niet achteraf (geloof ik). Dat zou je dan eventueel ook nog kunnen doen.

Door Tweakers user Mrjraider, vrijdag 18 juli 2014 14:10

Als ik nu bij de status krijg dan staat er: Status product: ONBESCHADIGD :P zal wel vanwege mijn opmerking over fotos zijn :9

Door Tweakers user enermax, vrijdag 18 juli 2014 15:34

Het reparatiebedrijf wordt betaald door fabrikant. Deze checkt steekproefsgewijs of er onterecht gerepareerd wordt. Bijvoorbeeld knopjes zijn onleesbaar versleten maar werkt nog. Reparatie bedrijf wil repareren maar fabrikant vergoed niet vanwege dat toestel werkt.
Ander voorbeeld. Speaker werkt niet en vochtsticker is gekleurd. Reparatiebedrijf wil repareren maar fabrikant vergoed niets. Reparatiebedrijf wil vaak meer doen maar wordt wel gestraft door lagere vergoedingen. Verder is een foto van vochtschade verplicht!!

Jou apparaat is waarschijnlijk gerepareerd door een software reset/update. Heb 5 jaar geleden er met plezier gewerkt. :)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 18 juli 2014 15:36]


Door Tweakers user Mrjraider, vrijdag 18 juli 2014 15:36

enermax schreef op vrijdag 18 juli 2014 @ 15:34:
Het reparatiebedrijf wordt betaald door fabrikant. Deze checkt steekproefsgewijs of er onterecht gerepareerd wordt. Bijvoorbeeld knopjes zijn onleesbaar versleten maar werkt nog. Reparatie bedrijf wil repareren maar fabrikant vergoed niet vanwege dat toestel werkt.
Ander voorbeeld. Speaker werkt niet en vochtsticker is gekleurd. Reparatiebedrijf wil repareren maar fabrikant vergoed niets. Reparatiebedrijf wil vaak meer doen maar wordt wel gestraft door lagere vergoedingen. Verder is een foto van vochtschade verplicht!!

Jou apparaat is waarschijnlijk gerepareerd door een software reset/update.
Lijkt me sterk want updaten/resetten is niet mogelijk met een defecte usb port :P

Door Tweakers user enermax, vrijdag 18 juli 2014 15:44

Misschien heb je gelijk. Bepaalde toets combos geven je extra firmware resets. Maar dat kan gerust alweer anders zijn. Wilde alleen ff zeggen dat Dynafix vaak niet meer kan doen dan de fabrikant wil toestaan.

Door Tweakers user Mrjraider, vrijdag 18 juli 2014 15:45

enermax schreef op vrijdag 18 juli 2014 @ 15:44:
Misschien heb je gelijk. Bepaalde toets combos geven je extra firmware resets. Maar dat kan gerust alweer anders zijn. Wilde alleen ff zeggen dat Dynafix vaak niet meer kan doen dan de fabrikant wil toestaan.
Naja ik zie het wel. Hij is doorgestuurd. Wie weet naar teleplan ofzo ik wacht rustig af....
Totdan werk ik met mijn geleende HTC One X

Door Tweakers user triflip, zondag 20 juli 2014 01:09

mrjraider schreef op vrijdag 18 juli 2014 @ 15:36:
[...]
Lijkt me sterk want updaten/resetten is niet mogelijk met een defecte usb port :P
Zeker is dat mogelijk! Tenminste bij 90% van de toestellen, er zijn meestal nog andere contactpunten beschikbaar waarmee je het toestel met een bepaalde houder toch op de PC aangesloten krijgt.

Daarnaast heeft enermax gewoon gelijk, bij Dynafi zitten genoeg monteurs die wel willen repareren maar niet mogen omdat er gewoon vochtschade zichtbaar is. Dat vocht hoeft niet de oorzaak van de klacht te zijn maar betekend wel afkeur voor de fabrikant. En vochtschade heb je vrij makkelijk, ook door bijvoorbeeld te sporten met een telefoon in je broekzak, iets wat mensen vaak vergeten.

Door Tweakers user Mrjraider, zondag 20 juli 2014 10:00

triflip schreef op zondag 20 juli 2014 @ 01:09:
[...]


Zeker is dat mogelijk! Tenminste bij 90% van de toestellen, er zijn meestal nog andere contactpunten beschikbaar waarmee je het toestel met een bepaalde houder toch op de PC aangesloten krijgt.

Daarnaast heeft enermax gewoon gelijk, bij Dynafi zitten genoeg monteurs die wel willen repareren maar niet mogen omdat er gewoon vochtschade zichtbaar is. Dat vocht hoeft niet de oorzaak van de klacht te zijn maar betekend wel afkeur voor de fabrikant. En vochtschade heb je vrij makkelijk, ook door bijvoorbeeld te sporten met een telefoon in je broekzak, iets wat mensen vaak vergeten.
In principe is dit dus een vorm van oplichting. Je koopt een toestel die je gebruikt zoals je dat zou willen en bij het minste geringste schade (dat dan wťl word veroorzaakt door vocht) is het gelijk betalen.. :P

Door Tweakers user zzattack, maandag 21 juli 2014 14:56

Ik heb gemixte ervaringen. Mijn Desire Z laadde niet meer op. Opgestuurd, en hij laadde weer op, maar trilfunctie deed het niet meer. Weer opgestuurd, teruggekregen, en trilfunctie werkte weer, maar nu was de GPS broken. Weer opgestuurd, en toen kwam hij als werkend geheel terug. Maarja, inmiddels wel ruim 2 maanden verder.
Reparatie van One X was beter geregeld. Had een vroege, met die antenne bug. Toen was de phone binnen een week terug en was de reparatie goed.

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)