Hoe gedraag je je niet als een volwassene..

Door Mrjraider op dinsdag 24 juni 2014 16:55 - Reacties (52)
Categorie: -, Views: 9.024

Leuk dat samenwerken, nou nee.

Laat ik domweg bij het begin beginnen :)
Voor mijn HBO-Verpleegkunde diploma zijn we verplicht een zogeheten minor te volgen. Ik heb 20 weken terug (ongeveer) de minor Intercultureel Werken gekozen. Deze minor zou mij, aldus de informatie verschaft door de docenten, leren om te gaan met niet westerse-Medelanders. De eerste tien weken stonden vooral in het teken van theorie, veel les (lees 2x per week :+ ) en geregeld excursies. Zo zijn we met een groepje naar het Holi Feest in Rotterdam geweest in maart, zo hebben we een moskee bezocht en hebben we een joodse tour door Deventer gehad (al viel het joodse deel nog wel mee 8)7 ).

Goed veel verslagen en opdrachten verder en we zijn aanbeland in deel 2 van de minor (wel geteld 10 weken verder). In een groepje van drie personen, ikke en twee andere, werken we samen aan een project. Dit project is in opdracht van een dansschool waarbij wij moeten gaan kijken hoe wij deze dansschool minder "wit" konden krijgen en dus meer niet westerse leerlingen kon aantrekken (ongeveer de letterlijke woorden van de opdrachtgever :o ) Inmiddels lopen wij als groepje al 3 weken achter omdat we in de tussentijd gewoon niks hebben kunnen vinden en dit een soort van last resort middel was. Nu hadden wij als idee om een open dag te organiseren en zoveel mogelijk kinderen vanuit de buurt en de omgeving aan te trekken zodat zij ook komen dansen O-)

Maar goed we gaan verder.. Het hele proces verloopt al wat moeizaam, communicatie met opdrachtgever wat ver te zoeken was, oplichting bij het ontwerpen van een flyer door iemand die zich als een professional bestempeld en de tijdsdruk vanuit school. Nu hebben wij onderling een WhatsApp groep aangemaakt (ja je raad het al) waar wij communiceren over het gehele project, alle ups, downs, problemen en behaalde onderdelen worden hier besproken. Ook worden er de nodige afspraken en taken gemaakt en verdeeld.

Nu is het zo dat wij via de WhatsApp nu al tot 3x toe een onenigheid hebben gekregen. Oorzaak is mij onbekend maar sarcasme was met name een van de oorzaken.

Nu kwam het van de week tot een 4e keer. Dit maal werd er gezeken omdat er in een van de afgenomen enquÍtes een fout was ontdekt. Fouten maken is menselijk zeker als je onder wat extra druk staat maar goed.... Nu was ik na 3x wel mans genoeg om eindelijk eens te zeggen dat de sarcasme wel buiten de deur mocht blijven. We kennen auto correct inmiddels allemaal dus ook hier kwamen de nodige spel en tik fouten in :+ en zo volwassen een van de dames (sorry eventueel meelezende dames maar dit is toch echt een van jullie ) waar ik mee samenwerkte even me liet weten dat ze het heel knap zou vinden als ik me diploma zou behalen...
Nu kan je twee dingen bedenken:
  • :+
  • :(
Ik koos voor optie twee en schoot in de verdediging.. :(

Uiteindelijk werd het rond 23:45 een keer stil en ben ik gaan slapen. Een dag later was ik lekker aan het gamen (oldskool left 4 dead en left 4 dead 2) tot ik een appje kreeg van een klasgenoot die me vroeg of er problemen waren met mij en mijn groepje.. Ik schonk er weinig aandacht aan tot een andere klasgenoot exact dezelfde vraag stelde via de app.
Ik ben toch maar eens gaan reageren en kreeg later te horen dat het gesprek van de groeps WhatsApp op Facebook was verschenen en dat ze met vriendinnetjes lekker aan het zeuren was. Ik kreeg twee screenshots toegestuurd en toen ik later zelf keek was er van geen WhatsApp gesprek op Facebook meer sprake...

Goed... We hebben bewijs tijd voor de confrontatie.. Vanmiddag op weg terug naar huis heb ik de bewuste dame aangesproken. En die was van geen kwaad bewust, zei dat er niks op Facebook heeft gestaan.. Waarna ze zeer driftig op haar iPhone begon te tikken..

Goed die heb ik mooi te pakken..

Leuke details:
Mw is 23 en studeert toegepaste psychologie..

Dat je het post alla maar dan gewoon glashard in me smurf gaan zitten liegen :X :(

Nu hebben we morgen een gesprekje op school (oh als of ik in de brugklas zit :+ )

We shall see.....


Update: 26/06/2014
Gistermiddag hebben wij met z'n drieŽn en de minor docent een gesprek gehad. De persoon in kwestie was wat verbaast dat we de docent hadden ingeschakeld zonder haar medeweten (enerzijds heeft ze groot gelijk maar anderzijds was het wel genoodzaakt omdat anders het project zou stranden). Nu verliep het gesprek niet geheel zoals ik had verwacht. We konden de confrontatie niet echt aangaan aangezien de docent wilde dat het project gewoon af werd gerond zonder al te veel poespas en ze bleef hameren op wat er nodig was om het project goed af te ronden. Nu ben ik zo vrij geweest om later bij de lift de persoon in kwestie te confronteren met de gemaakte screenshots. Ze gaf meteen aan dat ze inderdaad dit heeft gedaan en dat ze de privacy zo had ingesteld dat enkele vriendinnen van haar het alleen konden zien, echter is hier dus wat mis gegaan waarbij iedereen het kon zien :+.
Nu gaf ze openlijk toe dat het gigantisch dom en kinderachtig van haar was en ze bood haar excuses aan voor het plaatsen van de screenshot :) Wat mij betreft was dat probleem opgelost en konden we verder met het volgende onderdeel: de inhoud van de gesprekken op de WhatsApp. Hier hebben wij alle drie (inclusief le moi) een deel aan. Ik had begrepen dat beide dames persoonlijke en privť redenen hadden om wat direct en anders te reageren dan dat ik dat heb gedaan bij zo'n beetje alle conflicten :+ Hier konden we in de trein wel wat om lachen aangezien ik dus de "normaalste" was van de groep (wat overigens erg vreemd is :+ )

Om even een conclusie te geven van de hele situatie:
Alle conflicten zijn veroorzaakt door domweg miscommunicatie, verkeerde context en frustratie vanuit onszelf (al moet ik zeggen dat ik in vergelijking met de andere twee dames redelijk rustig bleef :P ) Nu we een soort van open kaart hebben gespeeld is het conflict zo ongeveer uitgesproken en kunnen we professioneel de minor afronden :)

Volgende: Aanmelden, met spijt..... 07-'14 Aanmelden, met spijt.....
Volgende: FrontPage comments: Tweakers has Talent 06-'14 FrontPage comments: Tweakers has Talent

Reacties


Door Tweakers user RobinHood, dinsdag 24 juni 2014 17:07

Klassieke fout, denken dat er volwassen rondlopen op het HBO, zeker de meiden waarmee ik gewerkt heb vond ik verschrikkelijk achterbaks, met de paar jongens kon ik wel prima opschieten, gezien die daar ook zaten om hun papiertje te halen, en niet om te roddelen of om over kleding te miepen.

Zullen de hormoontjes wel zijn:P

Door Tweakers user 318025, dinsdag 24 juni 2014 17:08

Ik heb niet zo veel met dat multiculti gedoe, en ik vind ook niet dat wij ons moeten aanpassen aan andere culturen, al is het in het buitenland natuurlijk een andere verhaal.

Dus een moskee bezoeken in Nederland zal ik nooit doen, dat ik zoiets in Turkije als toerist zou doen is wat anders.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 24 juni 2014 17:09]


Door Tweakers user Salmon, dinsdag 24 juni 2014 17:12

Wat een niveau weer haha, maar projecten gaan altijd zo op school (pretty much). Eerste jaar HBO informatica student hier en hoevaak mensen zich echt "raar" gedragen in een projectgroep is echt om te huilen. Daardoor wordt er nu gewoon netjes een samenwerkingscontract opgemaakt waardoor mensen waarschuwingen kunnen krijgen en/of uit de groep kunnen worden gezet. Wat jij nu hebt is sowieso wel zo'n leuk gesprek waard op school met een docent, niet dat je je gelijk krijgt, maar wel een beetje duidelijkheid.

wat ik zou doen:
Gewoon erop aanspreken en laten zien dat je screenshots ervan had en dat t zeker kinderachtig is, kan volgens mij gewoon gezegd worden.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 24 juni 2014 17:13]


Door Tweakers user fotografie999, dinsdag 24 juni 2014 17:17

Toegepaste psychologie daar begint het probleem als je het aan mij vraagt.

Door Tweakers user Biersteker, dinsdag 24 juni 2014 17:18

HBO-V -> Dansschool minder wit krijgen -> gebitch op whatsapp. -> naming and shaming op facebook. Ik snap er geen hol van.
#retardedfirstworldproblems

Door Tweakers user Mrjraider, dinsdag 24 juni 2014 17:20

Haha.. Lang leve de minoren van Saxion HogenScholen..

Door Tweakers user EvilWhiteDragon, dinsdag 24 juni 2014 17:22

@Diquiu-Long, wat ben je ook een heerlijke troll he, zo mooi doen alsof je het onderwerp van de blog compleet mist. Ondertussen ook nog even juist kinderachtig doen door af te geven op een valide keuze (maar aangezien dat niet jouw keuze i, is die fout). Hulde voor deze relevante demonstratie van kinderlijkheid.

@TS:
Herkenbaar, op het HBO heb je altijd het probleem dat je moet samenwerken in groepen, of leden van die groep nu gemotiveerd zijn of niet. Wat je het beste kan doen als er gezeik is, is niet via WA of chat meezeiken, maar gewoon bellen of afspreken. Dt geeft mensen even tijd om af te koelen en geeft veel meer ruimte voor non-verbale communicatie. Dat laatste helpt m.i. veel met het oplossen van conflicten en aangezien je nog even aan elkaar vast zit...

Door Tweakers user Jeroenneman, dinsdag 24 juni 2014 17:27

"de minor Intercultureel Werken gekozen."

En daar ging het al fout.

Iets met zo'n nietszeggende titel kan alleen maar onzin bevatten.

So what als sommige activiteiten andere groepen mensen aantrekken?
Is dat plotseling raar, of moet dat gecorrigeerd worden?

Door Tweakers user Mrjraider, dinsdag 24 juni 2014 17:34

Mwah opzich valt de titel nog wel mee. Klopt alleen niet geheel met de inhoud van de minor maar dat laten we achterwege :+

Door Tweakers user Ample Energy, dinsdag 24 juni 2014 17:41

Mijn grootste ergernis van HBO: medescholieren. Wat was het demotiverend om met eikels en luie mensen te werken. Ik voel met je mee :+

[Reactie gewijzigd op dinsdag 24 juni 2014 17:42]


Door Tweakers user 318025, dinsdag 24 juni 2014 17:44

@EvilWhiteDragon

Ik heb de blog gelezen, en ik geef gewoon mijn mening. Want een deel van het verhaal gaat over het leren omgaan te gaan met niet Westerse-medelanders.

En sorry dat ik het zeg, maar wij hoeven ons niet aan buitenlanders aan te passen, maar zij dienen zich aan ons aan te passen wanneer ze zo graag hier wil leven.

En dan nog even die anonieme reageerder van mijn blog citeren, want ja dat e-mail adres franeker@nee.nl is natuurlijk hartstikke vals:
Och meneer heeft niet veel met multi culti.
Toch koopt hij Turkse scheerproducten.
Go figure.

Met vriendelijke groet,
Franeker | franeker@nee.nl
Lekker relevant of ik Turkse scheerproducten koop? Nee totaal niet, ik heb een mening dat ik vind dat we ons niet aan de multiculturele samenleving hoeven aan te passen en plots misbruikt weer iemand mijn contact formulier.

Als ik in Turkije ben pas ik me dus ook aan de normen en waarden van Turkije aan, dus zo raar is mijn mening niet en ik denk dat het in Turkije niet veel anders zou zijn.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 24 juni 2014 17:47]


Door Tweakers user RobinHood, dinsdag 24 juni 2014 17:57

Obvious troll is obvious, tenminste, dat hoop ik.

Je bent toch niet serieus hŤ?

Door Tweakers user Mrjraider, dinsdag 24 juni 2014 17:58

Nee dit is echt heel serieus...... Ik bevind me namelijk echt in deze situatie alleen ik ga geen bewijzen vanaf de WhatsApp of Facebook hier plaatsen omdat ik me niet wil verlagen tot dat niveau.

Door Tweakers user Palmolive, dinsdag 24 juni 2014 18:05

Maar waarom begin je er dan Łberhaupt over? Als je zo'n persoon tegenkomt die een triest kutwijf is ( ik ken het soort wel) moet je gewoon lekker naar een vriendin toe gaan die wel aardig is. Problem solved, alhoewel het voor jou jammer is dat je met haar in een groep zit. En wat een kinderachtig gedoe zeg, een "gesprekje." Ik zou het gejank al lang zat zijn.

Door Tweakers user Mrjraider, dinsdag 24 juni 2014 18:09

Dat gesprekje hebben we zelf aangevraagd aangezien geen van ons zit te wachten op een studie vertraging van een half jaar :+

Door Tweakers user Blokker_1999, dinsdag 24 juni 2014 18:25

Euhm ... nu niet voor het 1 of ander, maar zij heeft een fout gemaakt door heel het issue op FB te gooien, en nu doe jij je verhaal hier op TB. Maak je nu niet dezelfde fout?

Persoonlijk had ik na haar ontkenning haar al direct geconfronteerd met het feit dat ze staat te liegen om haar een kans te geven zich te verontschuldigen. Met haar verder samenwerken word sowieso verdomd moeiljk van nu af aan. Je moet alle twee al een verdomd goede professionele houding hebben om nog samen te kunnen werken. Alleen toont de reactie van beide kanten aan dat die houding in dit groepje ontbreekt.

Door Tweakers user MicGlou, dinsdag 24 juni 2014 18:33

@diqiu... ik hoop toch echt dat jij een grapje maakt anders wordt het toch eens tijd om flink in de spiegel te kijken. Jij wil je niet aanpassen, een ander moet het maar doen... maar ik kan mij nog wat blogjes van jou herinneren met geklaag en gezeur over dat anderen zo 'onaangepast' kunnen reageren etc... dat noemt men een dubbele standaard.

We zullen het toch met zijn allen moeten doen, als iedereen stijf op de stoel blijft zitten worden er ook geen problemen opgelost. Fantastisch... je geeft openlijk aan dat jij liever onderdeel van het sociale probleem bent dan dat je tot de oplossing behoort... nou hulde hoor, flink applaus.

Jij mag NOOIT meer zeuren over het gedrag van een ander, die kaarten heb je net verspeeld. Je kan niet verlangen dat een ander zich aanpast aan jou als jij niet van plan bent je aan te passen aan een ander. Bah... ik blijf voortaan ver uit de buurt van jouw schrijfsels.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 24 juni 2014 18:35]


Door Tweakers user 318025, dinsdag 24 juni 2014 18:52

Nee ik maak geen grapje, maar je moet het met een tikkeltje sarcasme lezen. Een klein beetje wil ik me wel aanpassen aan buitenlanders, maar niet zoals dat tuig wat ons de wetten probeert te stellen.

Mij Duitse collega's daarin tegen ik pas me al te graag aan door Duits te praten, maar dat is puur omdat ik een minderheid ben. Wat betreft de politiek correcte reacties, ik doe helemaal niks verkeerd door hier mij mening te geven.

Maja zo'n beetje iedere Nederlander is hypocriet, dus laat mij dat ook af en toe een beetje hypocriet zijn zonder dat ik direct aan een schandpaal genageld word ;) Je hoeft mij blog trouwens niet te volgen, en ik blog ook niet meer op Tweakblog :P

PS het bovenstaande is alleen van toepassing in Nederland, als ik in Duitsland ben pas ik me aan de Duitsers en spreek ik ook Duits wanneer ik iets wil vragen.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 24 juni 2014 19:04]


Door Tweakers user Aionicus, dinsdag 24 juni 2014 19:06

@blokker_1999 :

Je ziet dit toch wel een beetje verkeerd , wat Blogstarter post is gewoon zijn verhaal , geen nare vernamingen niets , meer een "verslag" van wat hij heeft meegemaakt. Het is zeer herkenbaar en het is gewoon triest van haar dat ze het gesprek als plaatje op facebook heeft gezet. Simple as that , that is just not done. Zelfs al ben je de mooiste blondine met een goddelijk lichaam zou een actie als dat gewoon als "kansloos" bestempt moeten worden.

Als ze al zo laf is om te ontkennen op whatsapp dan is het gewoon beter om de confrontatie in het echt aan te gaan. Op whatsapp gaan mensen verder en verder tot het escaleert tot een punt dat je elkaar echt de keel aanvliegt. Als je in het echt het doet is het heel anders omdat je elkaar ook kan zien (be it a bitch or not) en kan zien aan iemand hoe ze zich opstellen ipv het verkeerde eruit halen in 1 regeltje tekst.

Het gesprekje op school om je eigen studie te redden is gewoon valide. beetje jammer dat dat zo moet maar ik begrijp het compleet.

@troll (diqui-long) :

Ik ben het met je eens dat mensen zich moeten aanpassen tot een bepaalde hoogte aan de normen en waarden van het gastland of het land waar ze zich gevestigt hebben. Wij hebben hier in nederland teveel consessies gedaan om het nog te corrigeren. Daar zullen we moeten mee leren leven. Ik vind het ook vervelend dat ik een Antiliaanse dame naast me heb wonen die helaas iets teveel van haar culturele erfgoed nog steeds bij zich draagt waardoor je maar 's avonds moet hopen dat ze weer niet gaat schreeuwen of heel achterlijk hard de muziek aankijkt. Als ik haar erop aanspreek loopt het ook op niets uit behalve dat ze weer laat zien hoe slecht ze ingeburgerd is en zich niet wilt aanpassen aan onze maatstaven. Desondanks is een keertje muziek nou niet zo erg. Ik vind het ook niet erg om een avondje naar harde muziek te luisteren van een genre waar zij van houd en ik totaal niet. Tot een bepaalde hoogte zouden mensen allochtoonse mensen (elke kleur) zich moeten aanpassen aan onze normen en waardes. Er is natuurlijk ruimte genoeg voor hun om stukjes van hun cultuur te behouden en mee te nemen , er zijn er ook genoeg die dat wel helemaal voor elkaar hebben. Je kan niet mensen zo over 1 kam scheren. In elke slag zijn de goede die je juist wilt hebben de dupe ervan.

Ik ben het niet met je eens dat deze post ging over "niet westerse" , in blogger zijn betoog geeft hij dat aan omdat het een hele aparte / moeilijke opdracht is. Waar het om draaide was de gebrekkige en onprofessionele houding van A. zijn medestudenten en B. zijn opdrachtgever in dit geval. Jouw inval uit het niets (wat een beetje te zwart wit is) droeg feitelijk weinig bij en had ook weinig meer dan gewoon wat brandstof zijn voor een halve flame war. als je al gaat trollen is het isschien handig om het volgende keer in een apple topic te doen ? Immers zitten daar toch alleen maar goede targets.


Nu komen we op het laatste stukje aan , voor de blogger zelf :

Ik snap je frustratie heel erg. Bij ons bedrijf nemen we persoonlijk liever mensen aan met een lagere opleiding en meer praktijkervaring met een goede houding dan dat we hbo'rs aannemen als ze net zijn afgestudeerd. De studenten denken vaak nog teveel in school sfeer en zijn vaak nog zeker niet klaar voor de functie waar ze voor afgestudeerd zijn. De paar uitzonderingen die wij hebben gehad kan je op 1 hand tellen (met over 100 sollicitanten)

Ik vind dat je je blog goed hebt opgemaakt , geen "harde" nare verwoordingen , geen namecalling , geen plaatjes. gewoon een verslag over wat voor irritaties ome newton achter elkaar naar je toe kan gooien :)

Ik ben benieuwd naar de followup hoe het is afgelopen , niets geeft ook een voldaner gevoel als iemand je onrecht aandoet en je ze gewoon keihard op hun leugen en inzet kan terugpakken. Immers probeerden ze het op jou af te schuiven en je pakt ze gewoon op de officiele manier 2x zo hard terug. Het kan zo uitlopen dat ze daadwerkelijk hier iets van zullen leren. (en laten we het hopen want als ik het zo lees heeft ze dat wel nodig).

Ik hoop ook echt dat je geen problemen ervaart met je studie , half jaar vertraging sucks.

Wel heb je al 1 van de beste dingen die je kan krijgen meegemaakt. Dit zal zeker in sollicitaties erg handig zijn (als je echt iemand spreekt erover) . Geef dan aan dat je je afvraagd hoe de communicatie in het bedrijf gaat , hoe de sfeer is enz, toon dat extra beetje "intresse" en beagrumenteer dat je tijdens je stage's hebt gezien dat er soms heel veel winst te halen valt. Ze zullen dan zeker denken van zo wat een "volwassen" hbo'r .

Als je alle shit direct over je heen krijgt qua communcatie en slechte medestudenten
tijdens je stage , dan heb je een super basis voor het echte bedrijfsleven , alleen heb je hier ipv een paar medestudenten een stuk of 100 andere partijen die elk hun eigen belang hebben.

Door Tweakers user himlims_, dinsdag 24 juni 2014 19:11

sarcasme, werkt niet in txt :+

Door Tweakers user Haas_nl, dinsdag 24 juni 2014 20:15

Achterbaks en mensen naaien gebeurt anders echt nooit op de werkvloer in bedrijven....... (hint dit was sarcasme....)

Door Tweakers user Mrjraider, dinsdag 24 juni 2014 20:27

@ Aionicus

Kijk dat noemen we nog eens een reactie. En inderdaad, de blog had ook als doel een verslag te zijn of eerder een van me afschijf geval :)

Trouwens als je een beetje mensenkennis hebt en de context weet te achterhalen dan is sarcasme echt wel uit een .txt te halen ;)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 24 juni 2014 20:28]


Door Tweakers user T.C, dinsdag 24 juni 2014 20:28

Sarcasme in text werkt niet?
Sarcasme werkt Łberhaupt niet constructief.

In het bedrijfsleven heb je ook collega's die niet precies willen wat jij wil of wat goed is voor het werk.
- Luie collegae die liever niets (teveel) doen
- Koppige collegae die zelf nooit iets fout doen (of toegeven dat ze iets fout doen)
- Koppige collegae die niets aannemen van een ander
- Collegae met andere agenda's
- Incapabele collegae

maar natuurlijk ook

- Backstabbers
- Collegae die nooit iets langer kunnen werken vanwege hun kinderen, waardoor je zelf langer kan blijven (hoezo heb ik daar iets mee te maken? Ik heb geen kinderen dus val mij niet lastig)
- Collegae die werkloosheid in de hand werken bij de deo-fabrikanten

Door Tweakers user Haas_nl, dinsdag 24 juni 2014 21:27

Voordeel bij werk is wel dat je andere baan kan gaan zoeken.
NAdeel is wel dat het lijkt dat elke baan wel hun eigen eikels heeft.

Door Tweakers user inf3rno89, dinsdag 24 juni 2014 21:41

https://www.youtube.com/watch?v=3hmlPtRu1SQ :') Maar even terzijde, ik HAAT samenwerken op school.. Er is er altijd wel een die denkt slimmer te zijn dan de rest of weet ik veel wat denkt. Ik wil veel kwijt maar kom gewoon niet op woorden. Ik maak een heel project in mijn eentje, ik schrijf ook de naam van mijn medestudent op. Volgend project: hij is er gewoon weer niet. Zo een hekel aan dit soort schijt...

Door Tweakers user MAX3400, woensdag 25 juni 2014 07:49

Weet je wat zou helpen om je punt te maken? Dat je de spelling, interpunctie en andere zaken in je blog op orde hebt.

Ongeacht of de persoon in kwestie daadwerkelijk jou "beschadigd" heeft, trek je fel van leer over smartphones, apps en spelling/correcties daarin maar ondertussen staat je blog krom van de fouten.

Als je serieus wil worden genomen (niet alleen nu maar ook zometeen op school bij een toets, scriptie of afstuderen), lijkt het me zinvol dat je binnen een HBO-opleiding correct Nederlands leert schrijven.

Door Tweakers user auto660, woensdag 25 juni 2014 08:28

@MAX3400

Je snapt toch wat hij schrijft? Wat is dan het probleem? Ik heb het helemaal gelezen maar ik heb mij niet 1 seconde gestoord aan schrijf of spel fouten. Nu lees ik best wel makkelijk over schrijf en spel fouten heen maar ik vind dit wel een beetje bot.

Door Tweakers user -RetroX-, woensdag 25 juni 2014 08:33

Samenwerken tijdens een opleiding is vaak zo'n verplichting waar je niet onderuit komt. Maar waarom eigenlijk niet.... Het meest gehoorde argument is dat het jou je cijfer kost als de samenwerking (en het project) faalt.

Maar zo hoeft het niet te gaan. Ik hield destijds een projectdocument bij waarin ik alle onderdelen van het project beschreef inclusief wie er verantwoordelijk voor was. Dit was losstaand van het project zelf. Gedurende het project vulde ik mijn eigen projectdocument in met wat er goed was gegaan en wat niet.

Het verloop zal ik overslaan maar het eindresultaat van het project: half af, en 2 van de 5 mensen hebben 90% van het werk gedaan. Projectcijfer: 3. Vervolgens bezwaar gemaakt bij de verantwoordelijk docent en ook het projectdocument ingeleverd. Gevolg: een 7. (Een 6 voor mijn andere klasgenoot) en de rest van de groep een 3.

"Life aint all sunshine and rainbows"

Deal with it en kom met een oplossing. Dat werkt echt zo veel beter. Succes!

Door Tweakers user RadioKies, woensdag 25 juni 2014 11:46

Als ik zo lees wat je met je minor vorig blok hebt gedaan en met dit blok mee bezig bent vind ik het niet raar dat je medestudenten geen volwassen gedrag vertonen. Bij het lezen zat ik alleen maar te denken: dit is HBO niveau?

Toegegeven, mijn medestudenten op HBO-CE hadden ook een veel te hoog "onvolwassenheidsgehalte".

Wat je voornamelijk zal leren met projecten is dit:
[img]http://lolbot.net/pix/28064.jpeg[/img]


Overigens, je hoeft je niet schuldig te voelen dat het een vrouw was die zo achterbaks bezig was of is. De grootste sekreten zijn nu eenmaal vrouwen, niemand die dat beter kan. Ik heb mijn portie daar ook wel van gehad... tijdens college's heel erg lief en aardig doen, maar ondertussen....

@MAX3400
Nederlandsche spelling is sowieso steeds slechter op het onderwijs. Dat is geen vrijbrief om het te accepteren, maar wel om er een beeld bij te krijgen. Taal & spelling is afschuwelijk slecht geregeld op veel scholen. Ik zelf ben er ook een "slachtoffer" van.

[Reactie gewijzigd op woensdag 25 juni 2014 11:56]


Door Tweakers user TimMer, woensdag 25 juni 2014 15:50

Nu was ik na 3x wel mans genoeg om eindelijk eens te zeggen dat de sarcasme wel buiten de deur mocht blijven. We kennen auto correct inmiddels allemaal dus ook hier kwamen de nodige spel en tik fouten in :+ en zo volwassen een van de dames (sorry eventueel meelezende dames maar dit is toch echt een van jullie ) waar ik mee samenwerkte even me liet weten dat ze het heel knap zou vinden als ik me diploma zou behalen...
Gezien de grove taalfouten en FUBAR zinsopbouw verbaast het mij niets dat zij dit zei; moet dit nu werkelijk tegenwoordig HBO-niveau voorstellen? Dit zou simpelweg lachwekkend zijn, als het niet zo treurig was...

Geen wonder dat er lacherig over wordt gedaan door corpsballetjes van de uni; in mijn tijd (1999, Informatica & Informatiekunde HTS/HEAO) had je hier simpelweg een dikke onvoldoende voor te pakken, ongeacht de inhoud. Iedere taalfout kostte een punt. Waarom? Omdat je op zijn minst wel foutloos Nederlands van een HBO-student mag verwachten.

MAX3400 heeft simpelweg gelijk: je geloofwaardigheid is direct aan duigen, wat je ook bij toekomstige sollicitaties wel zult gaan merken. Niet lullig bedoeld, maar zo werkt het gewoon. Bij mij gaat een sollicitatiebrief met dusdanige fouten ook direct de vuilnisbak in (en ik lees er aardig wat door een jaar heen): het is simpelweg een gebrek aan moeite, aandacht en respect als je hiermee aan durft te komen. Zelfs voor een blog vind ik het al pijnlijk, dus laat staan een sollicitatie.

Neem dat verbeterpunt dus flink ter harte.

En dat studenten psychologie verknipt zijn weet iedereen; dat is geen nieuws. In negentig procent van de gevallen gaat het om een mislukte poging tot zelfreparatie.

Door Tweakers user Mrjraider, woensdag 25 juni 2014 15:56

Ik begrijp uit de aantal comments over mijn spelling dat het rechtvaardig is mij compleet de grond in te trappen omdat ik toevalligerwijs een aantal spelfouten maak? Vind het wel knap dat zulke personen het ver hebben weten te schoppen, wellicht speelt arrogantie en een grote bek een belangrijke rol :+ Zal het maar voor lief nemen dan..

Door rookie no. 1, woensdag 25 juni 2014 16:17

Ik zeg: "Niet ouwehoeren, maar samen zorgen dat het project zo snel mogelijk afgerond wordt." DŠt als doel stellen, zijn jullie ook eerder van elkaar af.

Succes ;)

Door Tweakers user Aionicus, woensdag 25 juni 2014 17:47

@Timmer :

waarom loop je zo te bashen op zijn spelling ? Zolang het leesbaar is en niet op het "ik woon 20 jaar in nederland maar kan niet meer dan `Cadootje` schrijven" niveau komt te liggen is er niets aan het handje.

We hebben het hier over een blog , voor een Curriculum Vitae heb je gewoon een spellingscontrole.

Buiten dat zou jij met jouw arrogante houding op gesprek niet worden aangenomen. Immers als ik zie hoe jij je neerzet hier en verwoord kom je nimmer nooit bij 1 van mijn opdrachtgevers binnen. Ongeacht je "Uni"lever diploma.

Voor een blog maakt het niet zo heel veel kwijt , zeker niet als het geschreven is in een makkelijke wegleesvorm aka spraak/schrijftaal.

Zijn verhaal maakt het heerlijk weglezen en daarbij ook nog dat de spellingsfoutjes alleen opvallen voor ongelukkige mierenneukers zoals wij dat hier zeggen.

Je hebt zelf (net als de andere troll MAX3400) niets waardevols toe te voegen aan dit blog, enige wat je doet is over spelfouten praten en jezelf naar boven verhemelen terwijl je de blogger beetje naar beneden trekt.

en dat terwijl :

A. Het verhaal van de blogger goed te lezen is
B. spelfouten op een blog gewoon ok zijn , niet supermooi maar als je iets even aan het typen bent terwijl je in de mood bent dan maakt dat echt niet uit.
C. Jouw hele verhaal stelt gewoon niets voor.


Als laatste omdat ik toch vind dat je eigenlijk iets te ver gaat met je houding mbt "uni" :

Informatica & Informatiekunde HTS/HEAO stelt weinig voor. Ik lach me elke week weer suf als 1 van onze "vmbo" studenten bij verschillende grote opdrachtgevers mensen zoals jij voor schut zetten omdat ze het nu eenmaal beter weten, sneller kunnen uitvoeren en een stuk goedkoper zijn..... en nee niet uit de boeken maar gewoon uit de drive en ene goede aanleg hebben ervoor.. Iemand die Uni studeert kan alles wat in de boeken staat , maar buiten het kadertje denken leren ze er niet. Dure rekeningen schrijven en stallen , kantjes ervanaf lopen en uit de hoogte doen is aangeboren bij jullie soort typetjes. De "elite" die eigenlijk zo ver van de wereld af staat dat ze allemaal denken dat ze de volgende "Einstein" zijn.

Vandaag ook weer mooi voorbeeld dat een "opleiding" weinig zegt :

- 10 communicatie stagaires op solliciatie bij 1 van mijn opdrachtgevers.

Van de 10 waren er 3 universitair , 5 van het HBO en 2 dames van het MBO.

Uiteindelijk zijn we gegaan voor de 2 dames van het mbo. Waarom ? Omdat ze leergierig waren , geen hoge dunk hadden en een stuk volwassener over kwamen dan de rest.

1 van de dames van de Uni eisde zelfs een veels te hoge stagevergoeding dan wij ooit zouden toekennen. Alle 3 de uni dames begonnen er zelf over. Bij de HBO'rs viel het relatief mee, een paar vroegen het twijfelachtig. De MBO dames gingen er eigenlijk vanuit dat het pro bono zou zijn. Maar ze hebben nu en de stageplek EN een leuke stagevergoeding.

Zegt gewoon boekdelen. Dus nu heb je twee opties TimMer (btw je hebt een typefout in je naam , het is Timmer , niet TimMer) :

A. Je haalt van gaal's gouden pik uit je achterwerk en excuseert jezelf.
of
B. Je laat je kennen en reageert weer met 1 of ander onzin verhaaltje en laat dus zien dat jij eigenlijk een universitaire versie van onze "Kees" bent.

(Ow ja , Fyi. Ik ben een hele dure pentester. Hierdoor ben ik helaas vaak in contact met jouw soort mens en niets is fijner om jullie even op je plek te zetten. Zeker omdat jouw soort mensen het heel fijn vinden om miscommunicatie te veroorzaken of spanningen.)

@mrjraider :

Totaal niets van aantrekken van die spelfout comments. Compleet zinloos en het laat gewoon zien wat voor trieste autistische figuren er hier ook op tweakers rondhangen. (ze zullen wel telegraaf lezers zijn). Kijk uit naar het gesprek volgende week :P.

[Reactie gewijzigd op woensdag 25 juni 2014 17:50]Door Puppetmaster, woensdag 25 juni 2014 20:33

Fouten mAken is menselijk als je onder druk staat.

Fijn jou hoef ik dus niet als verpleegkundige. Gelukkig ben je ook geen piloot, chirurg etc.
Beetje verkeerde denkWijze hou je er op na.

Door Tweakers user TimMer, woensdag 25 juni 2014 22:03

Ik begrijp uit de aantal comments over mijn spelling dat het rechtvaardig is mij compleet de grond in te trappen omdat ik toevalligerwijs een aantal spelfouten maak? Vind het wel knap dat zulke personen het ver hebben weten te schoppen, wellicht speelt arrogantie en een grote bek een belangrijke rol :+ Zal het maar voor lief nemen dan..
Een verhaaltje op taalkundig niveau VMBO is iets anders dan "een aantal spelfouten".

Ik wens je veel succes in het bedrijfsleven met ťn je bar slechte beheersing van de Nederlandse taal ťn die houding.
@Timmer :

waarom loop je zo te bashen op zijn spelling ? Zolang het leesbaar is en niet op het "ik woon 20 jaar in nederland maar kan niet meer dan `Cadootje` schrijven" niveau komt te liggen is er niets aan het handje.

We hebben het hier over een blog , voor een Curriculum Vitae heb je gewoon een spellingscontrole.

Buiten dat zou jij met jouw arrogante houding op gesprek niet worden aangenomen. Immers als ik zie hoe jij je neerzet hier en verwoord kom je nimmer nooit bij 1 van mijn opdrachtgevers binnen. Ongeacht je "Uni"lever diploma.
Ik heb jouw opdrachtgevers ook niet nodig jochie, we zijn niet allemaal detacheringssnolletjes; ik ben CIO op 33-jarige leeftijd van een aardig grote speler met operationele centra door het hele land. Geen arrogantie dus: kennis en kunde. En mijn collega's kunnen prima met mij door de bocht. :)
Fouten mAken is menselijk als je onder druk staat.

Fijn jou hoef ik dus niet als verpleegkundige. Gelukkig ben je ook geen piloot, chirurg etc.
Beetje verkeerde denkWijze hou je er op na.
Exact.

Als ik een foutje maak kost het tienduizenden euro's; als TS een foutje maakt kan het een leven kosten. Nee dank u.

Door Tweakers user Mrjraider, woensdag 25 juni 2014 22:06

Mijn hemel zeg wat word hier toch volwassen gereageerd :/

Het gaat om de situatie en niet omdat mijn spelling zuigt... Werkelijk waar.....

Door rookie no. 1, woensdag 25 juni 2014 23:03

@TS: En daarom geldt: Zorg voor een goede spelling als je snel to the point wilt komen hahaha...

Door Tweakers user Haas_nl, donderdag 26 juni 2014 00:28

Timmer lekker boeiend allemaal. Heb je niks beters te doen als je zo belangrijk bent?

Door Tweakers user mitch187, donderdag 26 juni 2014 07:10

Wat is volwassen gedrag volgens jou dan? Mijn ervaring is dat het gemiddelde niet veel hoger ligt.

Maak je niet al te druk om dergelijke situaties, zorg dat je in ieder geval een voldoende heb en focus wat meer op wat leukers/productievers

Door Tweakers user MB54, donderdag 26 juni 2014 08:29

Yo. Heb de nieuwe app nog niet, dan maar handmatig.
En yO voor de taalpuristen.....
Inderdaad, lekker boeiend allemaal ;-)

Door Tweakers user RadioKies, donderdag 26 juni 2014 09:38

@TimMer
Wat een humor op internet onder een redelijk anonieme naam melden dat je op een een ~redelijk jonge leeftijd het al gemaakt hebt.

Ik weet toevallig dat jij dat helemaal niet bent. Naast dat ik 3 assurantie kantoren in Nederland en een IKEA in duitsland bezit werk Ik in mijn vrije tijd voor de AIVD. In de database zie ik staan dat je kunst & cultuur hebt gedaan op MBO niveau en je nu thuis in de ww zit officieel maar onofficieel zwart bijklust. De belastingdienst kun je dan ook binnenkort bij je op de stoep verwachten.

[Reactie gewijzigd op donderdag 26 juni 2014 09:38]


Door Tweakers user Pedje-san, donderdag 26 juni 2014 09:58

@radiokies
Aan de andere kant, een CIO welke als een klein mannetje digitaal met zijn pikkie gaat pronken past wel in het plaatje...

Door Tweakers user Kapotlood, donderdag 26 juni 2014 10:39

Ik vind het probleem netjes opgelost eerlijk gezegd: iemand loopt te etteren, dus dan pak je die persoon (netjes, dat dan weer wel) aan op dat punt. Als dat uit mondt in een gesprekje op school is dat prima. De spreekwoordelijke voet achter de deur voor jou tegenover de dame die zo achterbaks glashard loopt te liegen.

Maar, en nee dat is niet om te trollen, ook ik ben van mening dat je in je eigen land je niet dusdanig zou moeten aanpassen aan medelanders. Ik heb alle respect voor medelanders die zich aanpassen aan het land waar ze in wonen (mijn vrouw is ook medelander), en ik wil me best schikken als ik bij ze thuis kom, maar ŠŠnpassen in je eigen land vind ik een beetje cru. Ik verwacht trouwens niet dat ze hun geloofsovertuiging opzeggen, maar wel de "standaard" verwachtingen: leer de taal, hou je aan de wet, werk voor je geld (klinkt gemeen, maar 't is ook niet altijd vanzelfsprekend), en behandel andersdekenden (denk aan gay-zijn, niet-gelovigen e.d.) met respect.

Door Tweakers user Mrjraider, donderdag 26 juni 2014 10:43

Ik ga de post nu even een update geven. Gistermiddag had ik het gesprek en ik wil jullie op de hoogte houden :)

Door Tweakers user RadioKies, donderdag 26 juni 2014 13:05

Ja pas op! Ze kunnen nu leuk, vriendelijk en ineens weer aardig doen, maar je hebt kans dat ze nu gewoon veel voorzichtiger zijn in het achter de rug om werken.

Zoals ik al eerder zei, ik heb een soort van zelfde situatie meegemaakt. Echter was dit een project van een half jaar ipv minor. Ging allemaal goed in de projectgroep, iedereen deed normaal tegen elkaar en niemand had wat op of aan te merken bij de evaluaties tussendoor en de groepsgesprekken die we hielden. Tot we ineens in de laatste week zaten. Toen kreeg ik ineens bericht dat ik bij de begeleidend docent moest komen. Ik had geen idee waarom. Blijkbaar had mevrouw X een klacht bij mij ingediend, en meerdere malen tijdens het project bij de docent een opmerking over mij gemaakt wat niet ernstig genoeg was voor hem om wat mee te doen, maar bij elkaar optellende met de zooi lariekoek waarmee ze in de laatste week mee aan kwam zetten mij probeerde uit het groepje te laten zetten.

Wat bleek, ik heb vanaf het begin af aan een paar keer een opmerking gemaakt dat ik het stom vind dat zij denkt minder werk te hoeven verrichten omdat ze een bijbaan heeft waarmee ze haar levensonderhoud en studie van moet betalen. Alsof de rest daar niet mee te maken heeft, niet iedereen is zoon van professor dokter anders nogwat die alles voor zijn zoon/dochter gaat betalen. Dit was bij haar in het verkeerde keelgat geschoten en ze heeft er nooit wat van gezegd. Wat nog wat extra olie op het vuur gooide bij haar was dat ik zo nu en dan wat met een klasgenoot deed (die al lange tijd haar vriendin was) en ze het niet trok dat ik daarom ervoor zorgde dat haar vriendin minder tijd voor haar heeft... ligt het aan mij of is dit krom?
Nooit zei ze wat, ze zei altijd vriendelijk gedag met een onschuldige glimlach terwijl ze ondertussen zichzelf zat op te vreten en te bekokstoven hoe ze mij "terug zou pakken".

Het was vrij moeilijk om mij eronderuit te praten omdat zij al een paar keer een melding had gemaakt bij de docent en ik niks heb gemeld over haar. Probeer dan na een half jaar maar eens uit te leggen dat degene die al meerdere malen over je klaagt en nu helemaal met een bom aan komt zetten dat die persoon knettergek in haar kop is.

Jammer dat dit soort dingen gebeuren, want hoe dan ook heb je altijd reputatieschade omdat: jij toch die persoon was die problemen 'had met/veroorzaakte voor' iemand?

Bitches be crazy yo! Van mannen kun je iig bijna altijd er wel van uit gaan dat als iemand je niet mag hij dat direct tegen je zegt, op een andere manier laat merken of je gewoon negeert/met rust laat en niet achter je rug om gaat roddelen ongeacht het intilectueel niveau van de persoon in kwestie.

Door Tweakers user Mrjraider, donderdag 26 juni 2014 13:11

Oppassen doe ik sowieso wel maar ik ben in ieder geval blij dat er een poging is gedaan tot uitspreken en dat we in ieder geval de laatste week (aanstaande zondag open dag en maandag verslag inleveren) het kunnen volhouden met elkaar en dan als volwassenen uit elkaar gaan en zeggen tabee.

Door Tweakers user TimMer, vrijdag 27 juni 2014 14:13

@radiokies
Aan de andere kant, een CIO welke als een klein mannetje digitaal met zijn pikkie gaat pronken past wel in het plaatje...
Ik pronk nergens mee; dat kleutertje boven mij wilde even "wie heeft de grootste" spelen. Prima: wil best even met dat jongetje mee doen als hij daar gelukkig van wordt.

Outta here; heb het gehad met die kneuzenkermis hier.

Door Tweakers user Mrjraider, vrijdag 27 juni 2014 14:30

Ik bemerk dus dat men online ook erg kinderachtig kan doen XD

Door Tweakers user RadioKies, vrijdag 27 juni 2014 17:24

@TimMer
Als je al een paar jaar volwassen bent (33 zei je) mag je verwachten dat je reactie op een bericht dan volwassen zou zijn. Oftewel wees de grote man en negeer het of leg het uit. Ga je niet verlagen tot het niveau van een idioot, want dan zit je op zijn niveau en daar is hij/zij beter in waardoor je verslagen zal worden (geinspireerde uitspraak).

Observatie 1:
Je zegt nergens mee te pronken in je bericht, na de komma die achter die zin staat zeg je het tegenovergestelde:
Hij doet aan wie heeft de grootste (dat is pronken) en daar doe je dan graag aan mee om hem blij mee te maken.
Oftewel je pronkt.

Observatie 2:
Kleinerend woordengebruik als kneuzenkermis, kleutertje en jongetje helpen niet mee met het vaststellen van je geloofwaardigheid net zoals pronken dat ook niet deed. Sterker nog het bevestigd eerder dat je ongeloofwaardig bent. Terwijl je al 14 jaar Tweaker bent waardoor het prima zou kunnen kloppen dat je idd de baan hebt die je zegt dat je hebt met de leeftijd van 33. Jammer.

"Ik heb jouw opdrachtgevers ook niet nodig jochie, we zijn niet allemaal detacheringssnolletjes." is dus niet helpend in je argument.

@mrjraider
inderdaad, dat is een goede oberservatie van je ;)
Online is men dat zelfs vaker omdat ze dan anoniem zijn. Daarom denk ik dat deze zin van TimMer sowieso wel klopt:
"En mijn collega's kunnen prima met mij door de bocht.", omdat online en real life situaties verschillen.

Door Tweakers user 3DDude, woensdag 2 juli 2014 01:17

TimMer schreef op vrijdag 27 juni 2014 @ 14:13:
[...]

Ik pronk nergens mee; dat kleutertje boven mij wilde even "wie heeft de grootste" spelen. Prima: wil best even met dat jongetje mee doen als hij daar gelukkig van wordt.

Outta here; heb het gehad met die kneuzenkermis hier.
Hey TimMer,
Op je profielpagina: "Persoonlijke gegevens niet openbaar".

Hoe kan ik nou valideren dat je echt een 'CIO bent'?
Dan ben ik eigenaar van [insert random bedrijfsnaam] en heb ik een yacht van 200 meter van xx miljoen euro. :Y)

@mrjraider, goed om te lezen dat het is opgelost, succes met de opdracht in ieder geval :)

[Reactie gewijzigd op woensdag 2 juli 2014 01:18]


Door Tweakers user jhhest, dinsdag 16 september 2014 03:37

TimMer schreef op vrijdag 27 juni 2014 @ 14:13:
[...]

Ik pronk nergens mee; dat kleutertje boven mij wilde even "wie heeft de grootste" spelen. Prima: wil best even met dat jongetje mee doen als hij daar gelukkig van wordt.

Outta here; heb het gehad met die kneuzenkermis hier.
Ga maar snel. Je zal gemist worden.

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)